Akademi Penulis Berwajah Baru

Hari ini tanggal 21 Oktober 2008. Satu tarikh yang cukup bermakna bagi Akademi Penulis. Tarikh yang membawa warna baru kepada dunia penulisan dan penerbitan buku Malaysia.

Alhamdulillah, selepas beberapa lama laman web Akademi Penulis ini ditutup, akhirnya pada hari ini dengan bangganya saya melancarkan semula Akademi Penulis dengan wajah baru. Wajah baru yang membawa era baru dunia penulisan.

Serentak dengan itu laman Akademi Penulis ini juga membawa tema dan moto baru Transformasi Dunia Dengan Perkataan. Suatu gagasan yang membawa obor perjuangan dunia penulisan.

Selari dengan pelancaran Akademi Penulis ini, turut dilancarkan adalah program pembangunan penulis Akademi Penulis. Ia dilancarkan dalam dua fasa iaitu :

Kesemua program ini direka sedemikian rupa bagi melahirkan lebih ramai pengarang berkaliber yang dapat menghasilkan karya berkualiti dalam pasaran. Yang lebih menarik, program ini dapat memandu semua pengarang terbabit menghasilkan karya yang boleh menjadi bestseller.

Inilah bezanya program yang dikendalikan oleh Akademi Penulis berbanding dengan kumpulan yang lain. Gabungan pakar dari penerbit komersil berpengalaman dan para penulis yang karyanya berjaya menjadi bestseller. Ia menjadikan program di Akademi Penulis sebagai yang paling lengkap dan komprehensif dalam pasaran.

Tuan Puan boleh rujuk di ruangan Kursus Ditawarkan di atas bagi maklumat lanjut. Harapan kami kewujudkan Akademi Penulis dapat memacu dunia penerbitan dan penulisan di Malaysia ke satu tahap yang boleh dibanggakan. Tahap setaraf dengan dunia perbukuan di rantau lain.

Sekian, terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *