Bengkel Penulisan Buku Umum Bukan Fiksyen Dana Penggerak Industri Buku Berjaya

Bengkel Penulisan Buku Umum Bukan Fiksyen Dana Penggerak Industri Buku Negara dianjurkan dengan jayanya. Bengkel ini adalah anjuran Dewan Bahasa & Pustaka dengan kerjasama B Pro Management & Training diadakan pada 4 hingga 6 November 2008 yang lalu. Ia adalah program di bawah Dana Penggerak Industri Buku Negara, dana pemberian kerajaan kepada dunia perbukuan Malaysia.

Bengkel ini dihadiri oleh 28 peserta terdiri daripada para editor dan penulis dari pelbagai penerbit buku Malaysia. Antara penerbit buku yang turut serta adalah Telaga Biru Sdn Bhd, Galeri Ilmu Sdn Bhd, Dewan Bahasa & Pustaka, Tinta Publisher, Creative Enterprise, Cerdik Publications dan ramai lagi.

Ia diadakan di Tingkat 4 Menara Dewan Bahasa & Pustaka, Kuala Lumpur. Terima kasih kepada semua pihak yang turut serta memberikan kerjasama dalam menjayakan bengkel ini. Terima kasih kepada Dewan Bahasa & Pustaka di atas kepercayaan kepada pihak Akademi Penulis dalam mengendalikan bengkel ini. Harapan pihak Akademi Penulis, bengkel ini dapat memberikan inspirasi dan panduan kepada para pengarang dalam menghasilkan karya yang berkualiti dan kreatif.

Di bawah disertakan koleksi gambar sepanjang bengkel diadakan buat tatapan para peserta dan pelawat Akademi Penulis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *