Bengkel Penulisan Berita & Rencana CIDB Berjaya

Akademi Penulis dijemput untuk mengendalikan Bengkel Penulisan Berita & Rencana anjuran Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan (CIDB) di Ancasa Resort, Port Dickson, Negeri Sembilan. Bengkel selama 3 hari 2 malam daripada 1 hingga 3 Jun 2010 ini dikendalikan oleh jurulatih kanan Akademi Penulis, Tuan Zamri Mohamad. Pihak Akademi Penulis mendapat banyak maklum balas positif terhadap bengkel ini. Ia disertai oleh para pegawai kanan CIDB.

Peserta Bengkel Penulisan Berita & Rencana bergambar dengan jurulatih Akademi Penulis

Peserta Bengkel Penulisan Berita & Rencana bergambar dengan jurulatih Akademi Penulis

Di bawah ini disenaraikan pandangan para peserta bengkel ini

Amat bertepatan dengan kehendak dan minat saya. Sebagai ahli Persatuan Penterjemah Malaysia, saya sendiri tidak bijak menggunakan peluang yang ada untuk menulis. Saya harap akan terus berhubung dengan pihak APSB untuk mencari peluang menjadi penulis di satu hari nanti. Terima kasih. Wasslam.

-Habsah  Othman, Pengurus (Jurukur Bahan), Unit Levi, Bhg. Kewangan, CIDB

Sangat baik kerana ia dapat memberi pendedahan tentang kaedah menghasilkan penulisan yang baik dan kreatif di samping cara mendapatkan maklumat melalui google.

-Surani Yusof, Pengurus, CIDB

Amat Berjaya. Dapat dilaksanakan dengan baik walau masa yang terhad. Solute untuk Encik Zamri, penceramah.

-Shaikh Abd Rahim, Penolong Pengurus Kanan, CIDB

Teratur dan baik kerana ianya dapat membantu saya untuk menjadi penulis yang lebih kreatif di masa hadapan. Insya Allah, segala ilmu akan saya aplikasikan di dalam kerjaya saya di CIDB. Thanks a lot.

-Norzaidi Nordin, Pengurus, Korporat CIDB Malaysia

Sangat berguna kepada semua peserta walaupun tiada hasrat untuk menjadi penulis tetapi ia membantu untuk menghasilkan rencana yang menarik dan berkualiti.

-Siti Rahayu Yaakub, Pengurus, CIDB Malaysia

Membuka mata dan minda saya terhadap bidang penulisan. Penulisan salah satu cabang minat saya suatu masa dahulu, tetapi kurang yakin dan tidak dapat menyusun idea dengan teratur menyebabkan minat saya beku dan menganggap saya tidak berbakat.

-Enerda Omar, Pengurus Sektor Bisnes, CIDB

no images were found


Bengkel Penulisan Berita & Rencana CIDB 1 hingga 3 Jun 2010

Akademi Penulis Sdn. Bhd bekerjasama dengan Construction Industry Development Board Malaysia (CDIB) bagi mengendalikan Bengkel Penulisan Berita & Rencana. Butiran lanjut bengkel adalah seperti berikut:

  • Tarikh: 1 hingga 3 Jun 2010
  • Masa: 8.30 pagi hingga 6.00 petang
  • Tempat: Port Dickson , Negeri Sembilan

Bengkel 3 hari ini akan dikendalikan oleh jurulatih kanan Akademi Penulis, Tuan Zamri Mohamad. Maklumat lanjut mengenai bengkel ini boleh diperoleh melalui CIDB.

Bengkel Penulisan Berita & Rencana 19 hingga 21 Mac 2010

Akademi Penulis dengan berbesar hati mengumumkan pendaftaran untuk program terbaru kami iaitu Bengkel Penulisan Berita dan Rencana: Menjadi Penulis Berpengaruh di Akhbar dan Majalah dibuka dengan rasminya. Bengkel ini akan diadakan berdasarkan butiran berikut:

  • Tarikh: 19 hingga 21 Mac 2010
  • Masa pendaftaran: 19 Mac 2010(Jumaat) jam 2.30 petang
  • Masa tamat: 21 Mac 2010 (Ahad) jam 6.00 petang
  • Tempat: Hotel Vistana Kuala Lumpur

Bagi para individu yang berminat untuk menyertai program ini, sila daftarkan diri di laman web rasmi program www.penulisanberitarencana.com ataupun hubungi 0136288614 ataupun emelkan kepada latihan@akademipenulis.com